Blogs

Chakra’s, de energiecentra van je lichaam!

Het woord chakra betekent “ wiel” en je lichaam bevat 7 belangrijke chakrapunten. Deze bevinden zich in een rechte lijn, van je stuit tot aan je kruin, over de lijn van je ruggenwervel. Ieder chakra heeft zijn eigen eigenschap en staat verbonden met verschillende delen van het lichaam. Je kunt de verschillende chakrapunten dan ook zien als een soort draaiend wiel dat de energie goed door je lichaam laat stromen. Chakra’s hebben een grote invloed op het psychische en lichamelijk evenwicht. Als de chakra’s in balans zijn, dan gaat het goed met je, maar soms is deze stroming geblokkeerd. Daarom wordt tijdens een behandeling extra aandacht gegeven aan het balanceren van de chakra’s. Je zult merken dat aandacht geven aan je chakra’s, een heilzame en helende werking heeft, niet alleen op fysiek niveau maar zeker ook op emotioneel en mentaal niveau. Het geeft je gevoelsleven en gedachten rust, en je krijgt er inspiratie van. Ik zal elk van deze 7 chakra’s nader toelichten.

Het eerste chakra is de stuitchakra, deze bevindt zich aan de onderkant van de ruggengraat.

Dit chakra zorgt ervoor dat je stevig met twee voeten op de aarde blijft staan, dat je je stabiel voelt. Als dit chakra open staat, voel je je gegrond, stabiel en veilig. Als het eerste chakra niet optimaal functioneert, kun je een angstig en onveilig gevoel hebben. Je mist het contact met de aarde en voelt je soms zweverig. Als het eerste chakra overactief is, kan dit zich uiten in hebzucht of overgewicht.

De kleur van dit chakra is rood.

Het tweede chakra is het sacraal chakra, deze bevindt zich net onder de navel.

Dit chakra staat voor het uiten van je gevoelens en emoties en voor seksualiteit. Als dit chakra open staat, durf je emoties te uiten, zonder over-emotioneel te worden. Je staat open voor intimiteit. Als het tweede chakra niet optimaal functioneert, kun je last krijgen van emotionele problemen. Je ontwikkelt dan bijvoorbeeld een gesloten houding waardoor je niet in staat bent om te genieten van het leven. Bij overactiviteit van dit chakra kun je last hebben van dwangmatig gedrag, overgevoeligheid, te emotioneel reageren of seksverslaafd zijn.

De kleur van dit chakra is oranje.

Het derde chakra is de zonnevlecht chakra en bevindt zich boven de navel.

Bij dit chakra staat het ego centraal, het is de kern van je persoonlijkheid, het middelpunt van je zelfbeeld. Als dit chakra open staat ben je zelfverzekerd, hou je van jezelf en accepteer je jezelf. Als het derde chakra niet optimaal functioneert, kan dit zich uiten in een gevoel van weinig eigenwaarde, besluiteloosheid, verlegenheid of weinig zelfvertrouwen hebben. Als het derde chakra overactief is, kan zich dat uiten in egoïsme, arrogantie, agressie of manipulatie.

De kleur van dit chakra is geel.

Het vierde chakra is het hartchakra, deze bevindt zich ter hoogte van het hart.

Dit chakra staat voor liefde voor jezelf en je omgeving, menselijkheid, geborgenheid, affectie en vriendelijkheid. Als dit chakra open staat ben je meelevend en vriendelijk en in staat harmonieuze relaties aan te gaan. Als het vierde chakra niet optimaal functioneert, kan zich dat uiten in een gevoel van eenzaamheid, weinig gevoel voor anderen hebben, onverdraagzaamheid, bitterheid of verlegenheid. Bij overactiviteit van dit chakra kan zich dat uiten in bezitterig gedrag, jaloezie of veeleisend zijn.

De kleur van dit chakra ia groen.

Het vijfde chakra is het keelchakra en bevindt zich op de keel.

Dit chakra staat voor communicatie, jezelf laten horen, klanken maken, zingen, schrijven, jezelf durven uiten. Maar ook het luisteren naar anderen is van groot belang. Als dit chakra open staat kun je jezelf goed uitdrukken, letterlijk of op artistiek/creatief gebied. Als het vijfde chakra niet optimaal functioneert, kun je angst hebben om te spreken, moeite hebben met het verwoorden van je gevoelens, praat je zachtjes of heb je een slecht ritmegevoel/muzikaal gehoor. Bij overactiviteit van dit chakra kan het zijn dat je juist teveel praat, soms met een harde/schelle stem, of luister je niet naar anderen.

De kleur van dit chakra is blauw.

Het zesde chakra is het derde-oog-chakra en deze bevindt zich op het voorhoofd tussen de wenkbrauwen.

Dit chakra staat voor wijsheid, intuïtief waarnemen, verbeeldingskracht, inzicht, visualisatie en voorstellingsvermogen. Als dit chakra open staat heb je een goede intuitie, kun je fantaseren en heb je voorstellingsvermogen. Als het zesde chakra niet optimaal functioneert, kun je last hebben van een slecht geheugen, beperkt ruimtelijk inzicht of gebrek aan fantasie. Bij overactiviteit van dit chakra kun je last hebben van waanideeën, concentratieproblemen, nachtmerries of depressies.

De kleur van dit chakra is indigo.

Het zevende chakra is het kruinchakra en bevindt zich boven op je hoofd, ter hoogte van je kruin.

Dit chakra staat symbool voor spirituele groei, wijsheid en verbinding met ons hogere zelf, en zorgt ervoor dat jouw energie optimaal door je lichaam kan stromen. Als dit chakra open staat veroorzaakt dat een gevoel van diepe vrede en harmonie. Een besef dat je deel uitmaakt van een groter geheel. Als het zevende chakra niet optimaal functioneert, kun je last hebben van leerproblemen, bekrompenheid, sta je niet open voor spiritualiteit en kun je materialistisch zijn. Bij overactiviteit van dit chakra kan er sprake zijn van verwarring, spirituele verslaafdheid of over- intellectueel zijn.

De kleur van dit chakra is paars.

Besteed aandacht aan je chakra’s, zodat jij jezelf beter voelt! Heb je interesse in een healing neem dan vrijblijvend contact met me op.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *